Zapečená čočka s čekankou - recept cpt. Cooka
Gratin de scarole aux lentilles
4 porce:  50 dkg čekankových puků, 2 stroužky česneku, máslo, 50 dkg čočky z konzervy (hmotnost po odkapání), 1 lžička římského kmínu, 1 špetka mleté skořice, 2  vejce, 3 dl crème fraîche, 8 dkg pekanových ořechů, 10 dkg ovesných vloček, olivový olej, 1 hrst koriandrových lístků, sůl, mletý pepř
Předehřejte troubu na 200 °C. Čekanku opláchněte a nakrájejte na tenké proužky. Česnek oloupejte, vymačkejte a spolu s čekankou ho 3 minuty smažte na másle. Při smažení čekanky odpařte co nejvíce vlhkosti. Přidejte po troškách okapanou čočku, ochuťte kmínem a skořicí, osolte a opepřete.
Vejce rozšlehejte se smetanou a dochuťte solí a pepřem. Smíchejte obě směsi a nalijte je do zapékací mísy.
Nasekejte ořechy najemno, smíchejte je s ovesnými vločkami, přidejte kapku olivového oleje a promíchejte. Gratin touto směsí posypte a zapékejte 20 minut. Před podáváním ozdobte koriandrem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka