Kuřecí řízky Caesar - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  kuřecí řízky, 10 dkg majonézy, 5 dkg jemně nastrouhaného parmazánu, 1/2  ančovičky, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky dijonské hořčice, 1/2 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžíce nasekané pažitky, mletý pepř, 2 plátky chleba, 1.5 lžíce olivového oleje, 3 lžíce hladké mouky, 1  vejce
Předehřejte troubu na 200 °C. Vyložte plech nepřilnavým pergamenovým papírem. Ostrým nožem nařízněte podélně kapsu do nejsilnější části masa, přičemž dbejte na to, abyste ho neprořízli celé, dejte stranou.
V misce smíchejte majonézu, dvě lžíce jemně nastrouhaného parmazánu, nasekanou sardelku, drcený česnek, hořčici, citronovou šťávu a nasekanou pažitku. Lžící omáčku vložte do každé z kuřecích kapes a utěsněte.
Do kuchyňského robotu dejte starý chléb a rozmixujte ho na jemnou drobenku. Tuto strouhanku a jednu lžíci parmazánu dejte do mísy a smíchejte s olivovým olejem. Mouku a rozšlehané vejce dejte do dvou oddělených misek. Každé kuřecí prso opatrně obalte v mouce, pak namočte do vajíčka a nakonec do strouhanky. Položte je na plech a posypte zbylým parmazánem. Pečte 20-25 minut, dokud nejsou lehce zlatavá a propečená.
Příloha: kaše a zelená zelenina

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka