Lasagne s houbami - recept cpt. Cooka
Lasagne ai funghi
4 porce:  25 dkg čerstvých vaječných lasagní, 50 dkg čerstvých hub, 30 dkg italského sýra fontina nebo fontal, 5 dl bešamelové omáčky, 5 dkg strouhaného parmazánu, 1 stroužek česneku, zelená petrželka podle chuti, máslo, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
Očistěte čerstvé houby (doporučena je směs polničky topolové, hlívy ústřičné, lišek a žampiónů), nakrájejte je na malé kousky a 10 minut je restujte na pánvi se stroužkem česneku, olejem a jemně nasekanou petrželkou. Osolte a opepřete. Sýr fontina nakrájejte na kostičky a dejte stranou.
Dno formy vymažte a pokryjte vrstvou bešamelové omáčky, položte první vrstvu těstovin a přidejte bešamelovou omáčku s houbami, sýrem fontina a strouhaným parmazánem. Pokračujte střídavě vrstvou omáčky a vrstvou těstovin. Nakonec poslední vrstvu lasagní potřete vrstvou bešamelové omáčky a posypte strouhaným parmazánem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 20-25 minut a před podáváním nechte vychladnout.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka