Lasagne na pánvi - recept cpt. Cooka
Lasagne in padella
2 porce:  15 dkg čerstvých vaječných lasagní, 25 dkg mletého hovězího masa, 3 dl rajčatového pyré, 20 dkg bešamelové omáčky, 1  mrkev, 1 stonek řapíkatého celeru, 1  bobkový list, 1 dl červeného vína, pecorino nastrouhat podle chuti, tymián, chilli paprička, několik  třešňových rajčat na podávání, extra virgin olivový olej, sůl
Celer, mrkev a cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte je na těžké pánvi s trochou oleje. Přidejte mleté hovězí maso a rovnoměrně ho opečte. Podlijte červeným vínem a nechte ho odpařit, pak přidejte část rajčatového pyré, promíchejte, dochuťte čerstvými lístky tymiánu a špetkou chilli papričky podle chuti. Podlijte červeným vínem a po jeho odpaření přidejte rajčatové pyré. Vařte nejméně 30 minut. Upravte množství soli.
Pánev vymažte olejem, položte na ni těstoviny, rozetřete vrstvu bešamelové omáčky, trochu masové omáčky a posypte strouhaným sýrem Pecorino, přikryjte těstovinami a střídejte ingredience, dokud nespotřebujete všechny.
Pánev přikryjte pokličkou a duste na mírném plameni asi 20 minut. V případě potřeby přilijte trochu vody, abyste usnadnili vaření. Lasagne podávejte na pánvi a ozdobte je snítkou čerstvého tymiánu a zralým cherry rajčetem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka