Restované dýňové noky - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg tykve, 40 dkg brambor, 4 lístky šalvěje, 1  žloutek, 5 dkg másla, 5 dkg tvrdého sýra (parmezán, tvrdá ricotta), 22 dkg prosáté hladké mouky, 1 lžíce olivového oleje, sůl hrubá, mletý pepř, sůl, 2 dkg hladké mouky na podsypání při válení noků
Brambory omyjte, vložte do hrnce a zalijte velkým množstvím vody. Přidejte 1 lžičku hrubé soli a přiveďte k varu. Nechte vařit 25 minut. Mezitím oloupejte dýni a zbavte ji semínek. Dužinu nakrájejte na kousky a vařte ji 15 minut v páře nebo ve vodě.
Brambory oloupejte a rozmačkejte zvlášť i dýni, obě pyré pak spojte a důkladně vmíchejte mouku. Přidejte žloutek a olej, osolte a opepřete a promíchejte. Z těsta odeberte malou část a na vydatně pomoučené pracovní ploše ji rozválejte do tvaru válečku. Nakrájejte ho na kousky a pod vidličkou z nich vytvarujte gnocchi. Tuto sérii úkonů opakujte, dokud těsto nespotřebujete.
Noky ponořte do velkého množství vroucí osolené vody a poté, co vyplavou, je vyjměte. Šalvěj opláchněte, osušte a nasekejte, dejte ji na velkou pánev s máslem, rozpusťte ji a 3 až 4 minuty na ní smažte noky. Posypte hoblinkami sýra a ihned podávejte.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka