Bramborový koláč ve stylu tartiflette - recept cpt. Cooka
Gâteau de pommes de terre façon tartiflette
4 porce:  4  brambory, 1/4  francouzského sýra Reblochon, 2  pórky, 4 dkg anglické slaniny, 1  cibule, 2 snítky tymiánu, 2 dkg másla, 1 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř
Brambory ve slupce vařte 20 minut v páře (měly by zůstat pevné). Slaninu osmahněte na pánvi bez tuku. Oloupejte a nakrájejte cibuli. Opláchněte bílou část pórku a nakrájejte ho. Cibuli a pórek posypte snítkou tymiánu a 15 až 20 minut restujte na olivovém oleji. Osolte a opepřete.
Teplé brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Osolte a opepřete. Předehřejte troubu na 180 °C. Na plech vyložený pečicím papírem položte válcové formy na jednotlivé porce a jejich vnitřek potřete olejem. Pokryjte dno vrstvou bramborových plátků uspořádaných do růžice, pak rozetřete pórkovou směs, slaninu a sýr Reblochon nakrájený na proužky. A vše znovu zakryjte plátky brambor. Lehce stlačte, přidejte kousky másla a pečte 20 až 25 minut. Opatrně vyjměte z formiček a posypte je zbylým tymiánem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka