Ryba na pánvi se salátem z fenyklu a fazolí - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg rybího filé, 1 lžíce olivového oleje, kousek másla, 2 lžíce pistácií, 1 sklenka hustého bílého jogurtu,

na salát: 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky citrónové šťávy, 2 lžičky celozrnné hořčice, 1 lžička medu, mořská sůl, mletý pepř, 40 dkg bílých fazolí z konzervy, 1  salátový fenykl, 1  jablko, 8 zelených oliv

Na salát prošlehejte ve velké míse olej, citronovou šťávu, hořčici a med. Okořeňte, přidejte fenykl nakrájený na tenké plátky (zelenou nať zatím odložte), taktéž jablko, okapané a propláchnuté fazole, ostatní ingredience a promíchejte.
Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte olej a oříšek másla. Okořeňte rybí maso a opečte je dozlatova na pánvi. Přidejte nasekané pistácie a prohřejte je. Na talíře rozetřete jogurt, navrch dejte filety a lžící přelijte pistáciemi a šťávou z pánve. Vedle naaranžujte salát a posypte ho fenyklovou natí.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka