Dýňové rohožky - recept cpt. Cooka
Paillassons de courges
4 porce:  60 dkg tykve, 1  vejce, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce solného květu, 1 lžíce za'ataru, sůl, mletý pepř
Dýni oloupejte a dužinu nastrouhejte. Osolte, opepřete a vmíchejte mouku a rozšlehané vejce. Směs rozdělte na porce a rozmáčkněte je na placičky.
Na pánvi rozehřejte malé množství oleje a na mírném ohni opékejte placičky po dobu 5 minut z každé strany, přičemž mezi jednotlivými dávkami potírejte pánev olejem. Smíchejte zaatar (blízkovýchodní směs koření z různých sušených bylinek se sumahem a opraženými sezamovými semínky) se solným květem, posypte placičky a pochutnejte si.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka