Dušený pastinák s kapustou na houbách - recept cpt. Cooka
Mijoté de panais, champignons, chou kale et quinoa
4 porce:  25 dkg pastináku, 15 dkg žampiónů, 15 dkg kapusty, 1 stonek řapíkatého celeru, 2  cibule, 2 stroužky česneku, 5 dl zeleninového vývaru, 25 dkg vařené quinoy, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce worcestrové omáčky, 1 lžíce mleté papriky, sůl, mletý pepř
Pastinák oloupejte a nakrájejte na větší kousky. Očistěte houby a nakrájejte je na kousky. Celer nakrájejte na plátky. Oloupejte cibuli a také ji nakrájejte. Česnek oloupejte a nasekejte.
Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte nakrájenou cibuli a smažte ji 5 minut, dokud nezesklovatí. Přidejte česnek, mletou papriku, kousky hub a celer. Restujte dalších 5 minut. Přidejte pastinák a zeleninový vývar a vařte 10 minut.
Mezitím omyjte kapustu, osušte ji a nakrájejte na proužky. Promíchejte ji a povařte dalších 10 minut. Dochuťte worcestrovou omáčkou, solí a pepřem. Smaženou směs nalijte na horkou quinou a podávejte.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka