Cougères s čedarem a chorizem - recept cpt. Cooka
40 kusů:  1 šálek vody, 1/3 šálku na kostičky nakrájeného másla, sůl, 1.25 šálku hladké mouky, 4  vejce, 1 šálek čedaru, 1/4 šálku choriza
V hrnci na středním ohni přiveďte k varu vodu, máslo a sůl a míchejte, dokud se máslo nerozpustí. Odstavte z ohně. Přidejte mouku, všechnu najednou, a intenzivně míchejte dřevěnou vařečkou, až směs vytvoří hladkou kouli. Vraťte hrnec na sporák a za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud se těsto neodlepí od stěn, asi 2 minuty. Odstavte hrnec z ohně, nechte 5 minut vychladnout. Po jednom přidávejte vejce a po každém dobře promíchejte dřevěnou vařečkou, až je těsto hladké a lesklé. Vmíchejte strouhaný čedar a najemno nakrájené chorizo.
Předehřejte troubu na 190 °C. Plechy vyložte pergamenovým papírem. Pomocí cukrářského sáčku opatřeného kulatou špičkou o průměru 1.5 cm vytlačte na připravené plechy malé kuličky těsta o průměru asi 2.5 cm, které od sebe umístěte ve vzdálenosti 5 cm. Navlhčenou špičkou prstu jemně uhlaďte horní část každé kuličky.
Pečte po jednom plechu, dokud gougères nezezlátnou a nenafouknou se, 25 až 30 minut. Aby byly pěkně nadýchané, vyhněte se pokušení otevřít dvířka trouby během pečení.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka