Sekaná z vepřového s jablky - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1 plátek žitného chleba, 6 cl mléka, 1 kg mletého vepřového masa, 1  cibule, 1 stonek řapíkatého celeru, 1  jablko, 1  vejce, 1.25 dl tvrdého sýra (Louis d'or) nakrájeného na kostičky, 2 lžíce čatní, 2 lžičky tymiánu, sůl, mletý pepř
Předehřejte troubu na 180 °C. V malé misce smíchejte nadrobený žitný chléb a mléko. Nechte 5 minut stát. Cibuli nakrájejte najemno, taktéž celer, jablko a sýr na kostičky, vejce rozšlehejte, tymián nasekejte. Ve velké míse rukama promíchejte všechny ingredience, pak přidejte chléb s mlékem a míchejte, dokud směs nebude hladká. Osolte a opepřete.
Masovou směs natlačte do olejem vymazané formy o rozměrech 23 x 13 cm. Položte pekáč na plech a pečte 1 hodinu a 10 minut nebo dokud teploměr vložený do středu sekané nezaznamená 71 °C. Před vyjmutím z formy a nakrájením nechte 5 minut odstát (sekaná vydrží až 3 dny v chladničce nebo až 3 měsíce v mrazničce).

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka