Timballo v modernější verzi - recept cpt. Cooka
Timballo - la versione moderna
4 porce:  1  cibule, 30 dkg mletého telecího a vepřového masa, bílé víno, 1 lžíce rajčatového protlaku, zeleninový vývar, 25 dkg makarónů, 2 dkg másla, 3 dkg italského sýra caciocavallo, 8 dkg italského sýra tuma, 3  vejce, parmazán, bobkový list, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
Masové ragú připravte tradičním způsobem: zpěňte nkrájenou cibuli, přidejte mleté maso s bobkovým listem, solí a pepřem, podlijte suchým vínem, přidejte rajčatový protlak, vývar a vařte 1 hodinu. Uvařte makaróny (ty krátké italské, ne co pod tím jménem tady znají postarší generace, dlouhé duté špagety), 2 minuty před koncem vaření je slijte a ochuťte máslem.
Vejce rozšlehejte se strouhaným sýrem caciocavallo, solí, pepřem a 2 lžícemi vývaru. Masovou omáčku rozmělněte najemno a smíchejte ji s třetinou vaječné směsi. Naberte ji do cukrářského sáčku s otvorem širokým jako makaróny. Vymažte formy (o průměru 12 cm) a vyložte je plátky sýra tuma, poté přidejte 2 lžíce vaječné směsi.
Makaróny naaranžujte do forem ve vzpřímené poloze, potřete je zbylou vaječnou směsí a poté je naplňte masovou omáčkou. Posypte čerstvě nastrouhaným parmazánem a pečte 10-15 minut při 190 °C.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka