Kaštanová pěna s uzeným lososem na mesclun salátu - recept cpt. Cooka
Mousse de châtaignes au saumon-fumé sur petites salades de mesclun
6 porcí:  1 kg jedlých kaštanů, 40 dkg salátu mesclun, 8 plátků uzeného lososa, 20 dkg šlehačky, 6 snítek kopru, vinaigrette, 6 plátků domácího chleba, sůl, mletý pepř
Kaštany nařízněte ostrým nožem do kříže. Blanšírujte je 15 minut ve vroucí vodě. Osušte je a vyloupejte. Znovu je vařte 15 minut ve vroucí osolené vodě a poté je slijte. Část si nechte na ozdobu a ostatní propasírujte přes mlýnek na kaši. Ponechte si čtvrtinu tenkých plátků lososa a zbylé nakrájejte nadrobno. Salát omyjte a osušte. Šlehačku vyšlehejte, osolte a opepřete. Kaštanové pyré vmíchejte do nakrájeného lososa, pak opatrně přidejte šlehačku a polovinu nadrobno nasekaných snítek kopru. Chlaďte v lednici alespoň dvě hodiny. Na každý talíř dejte trochu salátu a pokapejte ho zálivkou. Navrch položte několik lžic kaštanové pěny s uzeným lososem. Ozdobte proužky uzeného lososa, celými kaštany a koprem. Podávejte s plátky farmářského chleba.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka