Gratinované kuře na paprikách se žampiony - recept cpt. Cooka
Gratin de poulet aux poivrons et champignons
4 porce:  60 dkg kuřecích prsíček, 1  cibule, 2 stroužky česneku, olivový olej, 1 lžička mleté papriky, 50 dkg žampiónů, 2  žluté papriky, 5 dl rajčatového pyré, 12 dkg zralého tvrdého sýra, 1 hrst dobromysli, sůl, mletý pepř
Předehřejte troubu na 200 °C. Kuřecí maso nakrájejte na kostky. Oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek a 3 minuty je smažte na olivovém oleji. Přidejte kuřecí maso a opečte ho, ochuťte mletou paprikou, solí a pepřem.
Žampiony nakrájejte na čtvrtky a žluté papriky na proužky. Přidejte je ke kuřeti spolu s rajčatovým pyré a promíchejte.
Zeleninu a kuřecí maso nalijte do olejem vymazané zapékací misky, posypte strouhaným starým sýrem a pečte 20 minut. Před podáváním ozdobte oreganem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka