Máslová tykev plněná kuřecím masem - recept cpt. Cooka
4 porce:  2  kuřecí prsíčka, 20 dkg žampiónů, 1  máslová tykev, 3 dkg strouhanky, 4 lžíce mléka, 2  šalotky, 5 stroužků česneku, 5 snítek dobromysli, 5 snítek tymiánu, 6  černých oliv bez pecky, 1  vejce, 3 lžíce mascarpone, 1 snítka rozmarýnu, 3 lžíce olivového oleje, 5 cl suchého bílého vína, sůl, 6 kuliček celého pepře
Kuřecí prsa vařte 20 minut v páře. Nakrájejte je na kousky. Žampiony restujte 5 minut na kousku másla.
Máslovou dýni omyjte. Slupku ponechte (aby držela tvar, ale nejezte ji). Nakrájejte ji na kolečka o tloušťce asi 3 cm. Oba konce do kříže nařízněte, abyste je pak mohli snadno svázat.
Z každého plátku vyhoďte semínka a žilnaté části, a vyřízněte dvě třetiny dužiny pomocí vykrajovátka. Dužinu nakrájejte na kousky a 5 minut ji vařte v páře.
Strouhanku navlhčete mlékem. Oloupejte a nakrájejte šalotku a polovinu česneku. Nasekejte většinu oregana a tymiánu. Kuřecí maso smíchejte s polovinou dužiny máslové dýně (zbytek si nechte na polévku), houbami, šalotkou, česnekem, olivami, strouhankou, solí a pepřem. Přidejte vejce, mascarpone a nasekané bylinky. Dobře promíchejte.
Předehřejte troubu na 180 °C. Kroužky dýně naplňte a náplň dobře stralčte. Poskládejte je do původního tvaru a tykev podélně svažte provázkem a položte ji do olejem vymazané misky. Obklopte ji zbylými bylinkami a celými stroužky česneku. Pokapejte olivovým olejem a nalijte do misky víno. Vložte do trouby na 1 hodinu a čtvrt. Před podáváním nechte 10 minut odpočívat.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka