Salát z pečené dýně a čočky s fetou a jogurtovým dresinkem - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1.5 kg máslové tykve, olivový olej, mořská sůl, mletý pepř,

dresink: 1.5 šálku bílého jogurtu, 10 dkg krémové fety, 4 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce tahini, citrónová kůra, 1 lžíce citrónové šťávy,

na podávání: 40 dkg čočky, 15 dkg fety, 1  červená cibule, 1 lžíce piniových semínek, 1 lžíce sezamových semínek, 2 lžíce kopru, chilli vločky

Předehřejte troubu na 200 °C a zapněte ventilátor. Máslovou dýni oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na větší kousky. Na velký plech je vyklopte na olivový olej, osolte a opepřete. Pečte asi 25 minut, dokud nezměkne.
Jogurtový dresink s fetou: Všechny ingredience rozmixujte v kuchyňském robotu dohladka. Dochuťte solí a pepřem. Polovinu dresinku rozetřete na talíř a na něj rozdělte uvařenou a vychladlou čočku (může být i scezená a propláchnutá z konzervy). Přidejte dýni a nadrobte fetu. Navrch dejte cibuli nakrájenou na tenké plátky, piniové oříšky opražené se sezamovými semínky, nasekaný čerstvý kopr a tolik chilli vloček, kolik máte rádi. Zbylou zálivku podávejte zvlášť.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka