Gratinované kapustičky s pórkem - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg růžičkové kapusty, 2  pórky, olivový olej, 6 dkg pecorina, 30 dkg bílého jogurtu, 2 lžíce zelené petrželky, sůl, mletý pepř
Předehřejte troubu na 200 °C. Růžičkovou kapustu očistěte a blanšírujte ji 12 minut ve vroucí osolené vodě. Bílý pórek rozkrojte na poloviny, dobře opláchněte a nakrájejte na plátky.
Zeleninu smažte 5 minut na olivovém oleji a dochuťte ji solí a pepřem. Vše nalijte do olejem vymazané zapékací mísy.
Polovinu nastrouhaného pecorina smíchejte s jogurtem a dochuťte solí a pepřem. Nalijte na zeleninu, posypte zbylým pecorinem a pečte 25 minut. Ozdobte petrželkou a podávejte.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka