Bramborová galetka se smrži - recept cpt. Cooka
Galette de pommes de terre aux morilles
4 porce:  50 dkg brambor, 40 dkg smržů, 10 dkg slaniny, 1 lžíce slunečnicového oleje, 2 dkg másla, 2 lžíce crème fraîche, několik snítek pažitky, sůl, mletý pepř
Brambory oloupejte a omyjte. Nastrouhejte je. Na velké pánvi rozehřejte olej a vsypte na něj nastrouhané brambory. Stiskněte je a vytvořte placku. Na jedné straně nechte 10 minut smažit na středním plameni, pak otočte a nechte dalších 10 minut opékat.
Smrže očistěte pod tekoucí vodou. Osušte je v čisté utěrce. Máslo rozpusťte v hrnci na mírném ohni. Na másle opečte slaninu nakrájenou na velmi tenké plátky a poté přidejte smrže. Přikryjte je a nechte 5 minut dusit. Poté sundejte pokličku, aby se voda odpařila. Přilijte smetanu a vařte ještě několik minut. Bramborovou placku nakrájejte na stejné díly. Na talířích na ně navrch naaranžujte smrže a ozdobte nasekanou pažitkou.
Tento pokrm lze podávat jako předkrm nebo jako přílohu k telecím brzlíkům, jemné drůbeži nebo telecím játrům.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka