Crepes de habas - recept cpt. Cooka
Fazolové palačinky
4 porce:  2 dl mléka, 10 dkg hladké mouky, 2  vejce, 1/4 kg vyloupaných a uvařených bobů, 1  jarní cibulka, 10 dkg iberské pancetty, voda, extra virgin olivový olej, sůl, zelená petrželka,

zelená obloha: 1 stroužek česneku, 10 dkg fazolových lusků, 1  zelená paprika, 1 lžíce hladké mouky, 1 sklenka bílého vína, 1 sklenka vody, extra virgin olivový olej, sůl

Na zeleninovou směs nakrájejte najemno stroužek česneku, papriku na proužky julienne, fazolky očistěte. Osmahněte vše na pánvi na oleji. Když je zelenina podušená, přidejte mouku. Lehce zarestujte a přilijte bílé víno, vodu a špetku soli. Nechte 10 minut vařit.
Mléko, mouku (lžíci si odložte), trochu nasekané petrželky, vejce a lžíci oleje dejte do džbánu a dobře rozšlehejte metličkou. Rozehřejte pánev, nalijte do ní trochu těsta a dotenka ho rozetřete po dně, když začne bublat, obraťte ho tak, aby se opeklo z obou stran. Takto pokračujte, dokud není všechno těsto zpracované.
Jarní cibulku nakrájejte nadrobno a opečte ji na pánvi s trochou oleje. Když je dobře osmažená, přidejte na kostičky nakrájenou pancettu. Krátce ji osmahněte dozlatova. Přidejte lžíci mouky (té předem odložené), dobře promíchejte, přidejte měkký bob obecný a orestujte. Nechte vychladnout, naplňte palačinky a srolujte je. Poskládejte na servírovací talíř a vedle rozložte zeleninu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka