Paté casero a la pimiente verde - recept cpt. Cooka
Domácí paštika se zeleným pepřem
12 porcí:  1/2 kg kuřecích jater, 1  chleba, 1  jarní cibulka, 2 stroužky česneku, 4 stonky řapíkatého celeru, 1/2 sklenky brandy, 1/2 sklenky smetany, voda, vepřové sádlo, extra virgin olivový olej, sůl, 10 kuliček celého pepře, 25 kuliček zeleného pepře, 1 lžička tymiánu, 1  bobkový list
Do hrnce s vroucí vodou vložte zrnka černého pepře, bobkový list a kousky celeru. Okořeňte, přidejte nakrájená kuřecí játra a vařte 5 minut. Slijte vodu a vyjměte bobkový list.
Nakrájejte jarní cibulku a stroužky česneku a osmažte je na pánvi s trochou oleje. Když začnou hnědnout, přidejte játra s kousky celeru a zrnky černého pepře. Krátce orestujte a přidejte tymián a zrnka zeleného pepře. Přilijte brandy a flambujte.
Vše vložte do mixéru a rozmixujte. Pokud je to hodně husté, přidejte trochu vody. Když je vše dobře rozmixováno, přilijte smetanu a pokračujte v mixování. Formu na pečení vyložte pečicím papírem, naplňte ji směsí a dejte ji na 3 hodiny do lednice. Rozpusťte kachní tuk a nalejte ho na povrch. Vraťte zpět do lednice, dokud neztuhne. Nakrájejte chléb na tenké plátky a opečte je v troubě. Paštiku vyjměte z formy a podávejte s plátky opečeného chleba.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka