Bramborové klínky s parmazánem - recept cpt. Cooka
4 porce:  6  brambor, 1/4 šálku strouhaného parmazánu, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky česnekového prášku, 2 lžičky mleté papriky, 2 lžičky sušených bylinek, sůl, mletý pepř
Dobře omyté neoloupané větší brambory rozkrojte podélně na čtvrtiny a pak ještě na osminky. V míse promíchejte bramborové klínky s ostatními přísadami, aby se dobře obalily. Dochuťte solí a pepřem.
Koš horkovzdušné fritézy postříkejte sprejem na smažení. Brambory uložte jen v jedné vrstvě do koše fritézy a smažte při 190 °C 20 minut dozlatova, v polovině smažení košem zatřeste. Stejným způsobem usmažte i další porce.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka