Bucatini alla boscaiola - recept cpt. Cooka
4 porce: 35 dkg těstovin bucatini, 50 dkg žampiónů, 30 dkg rajčatového pyré, 7 dkg slaniny, 1 stroužek česneku, 1 lžíce piniových semínek, 1 svazek zelené petrželky, 1/2 sklenky suchého bílého vína, olivový olej, sůl, mletý pepř
Očistěte žampiony, nakrájejte je na plátky a orestujte na troše oleje s nasekaným česnekem. Zalejte vínem a až alkohol vyprchá, přidejte rajčatové pyré a dochuťte solí a pepřem. Ztlumte plamen a duste pod pokličkou asi 15 minut. Špek nakrájejte na kostičky a nechte osmahnout s piniovými oříšky na oleji, poté přidejte téměř hotovou omáčku společně s nasekanou petrželí. Nechte spolu chvíli provařit. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě a sceďte al dente. Promíchejte s omáčkou a podávejte.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka