Jorkširské pudinky z horkovzdušné fritézy - recept cpt. Cooka
Air-fryer yorkshire puddings
4 porce:  2 lžičky slunečnicového oleje, 7 dkg hladké mouky, 2  vejce, 1 dl mléka, sůl
Zahřejte horkovzdušnou fritézu na 180°C. Do každé ze čtyř žáruvzdorných pudinkových formiček (ramekinů) nakapejte asi půl lžičky oleje a vložte do fritézy na 5 minut, dokud olej nebude velmi horký.
Mezitím nasypte mouku do velké mísy a přimíchejte vejce. Přilijte mléko a šlehejte do hladka, poté dobře osolte a opět promíchejte.
Do každé formičky nalijte čtvrtinu těsta a pečte 10-12 minut, dokud těsto nevyběhne a nezezlátne. Pomocí nože a vidličky nebo dvou lžic otočte a pečte dalších 3-5 minut, dokud nebudou puddingy zlaté a propečené.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka