Čekanka se šunkou a tandoori krémem - recept cpt. Cooka
Endives au jambon, crème tandoori
4 porce:  4  čekankové puky, 4 plátky šunky, 20 dkg crème fraîche, 10 dkg tvrdého sýra comté, 1 lžíce směsi koření tandoori, sůl, mletý pepř
Odstraňte z čekanky tvrdý stonek a vnější poškozené listy. Povařte je 25 minut v páře, potom důkladně osušte, abyste odstranili maximum vlhkosti. Předehřejte troubu na 200 °C. Každý čekankový puk zabalte do plátku šunky a položte do pekáče.
V kastrolu rozehřejte smetanu s 2/3 strouhaného sýra, kořením, solí a pepřem. Když je krém dokonale homogenní, nalijte ho na endivie a posypte zbývajícím nastrouhaným comté. Pečte 20 minut, dokud není celý pokrm pěkně dozlatova.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka