Filet mignon na pivu a hořčici - recept cpt. Cooka
Filet mignon à la bière blonde et à la moutarde ancienne
4 porce:  55 dkg hovězí svíčkové, 2.5 dl světlého piva, 2 lžíce hořčice, 20 dkg husté smetany, 10 g másla, 1 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, 12  mrkví (mini mrkve různých barev), 1 lžička směsi koření (kmín, kurkuma, paprika a kari), 2 lžíce olivového oleje,

na kaši: 80 dkg brambor, 4 dkg másla, 1.3 dl mléka, 4 cl smetany

Předehřejte troubu na 180 °C. Očistěte mrkev a promíchejte ji s kořením, solí, pepřem a olivovým olejem. Položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 20 minut (zkontrolujte propečení).
Uvařte brambory v osolené vroucí vodě asi 30 minut (podle velikosti). Sceďte je, oloupejte a rozmačkejte na kaši. Přidejte předem převařené mléko a smetanu. Dobře promíchejte, přidejte máslo, osolte a opepřete.
V rozpálené pánvi rozehřejte máslo s olivovým olejem. Opečte svíčkovou ze všech stran dozlatova. Přidejte pivo, smetanu a hořčici. Osolte a opepřete. Vařte 20 minut a průběžně maso polévejte omáčkou.
Podávejte nakrájenou na medailonky s omáčkou, bramborovou kaší a pečenou zeleninou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka