Bylinková omeleta se smaženými rajčaty - recept cpt. Cooka
2 porce: 1 lžička olivového oleje, 3 rajčata, 4 vejce, 1 lžíce nasekané zelené petrželky, 1 lžíce bazalky, sůl, mletý pepř
Na malé pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte olej a rozpůlená rajčata na něm opékejte řeznou stranou dolů, dokud nezměknou. Mezitím v malé misce rozšlehejte vejce s nasekanými bylinkami a spoustou čerstvě mletého černého pepře.
Rajčata vyberte z pánve a položte je na servírovací talíře. Nalijte vaječnou směs do pánve a jemně promíchejte vařečkou, aby se na dno dostala vždy ta tekutější část. Přestaňte míchat, když je téměř uvařeno, a nechte ztuhnout do omelety. Nakrájejte na čtvrtiny a podávejte s rajčaty.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka