Katalánská vepřová líčka s chorizem - recept cpt. Cooka
4 porce: 12 vepřových líček, 15 dkg pálivého choriza, 2 červené papriky, 1 zelená paprika, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1.5 dl portského vína, 1.5 dl zeleninového vývaru, 5 cl olivového oleje, mletá paprika d'Espelette, sůl
Nejprve si připravte zeleninu - papriky očistěte a nakrájejte na proužky, cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno spolu se stroužky česneku. Z choriza sejměte střívko a nakrájejte ho na půlkolečka asi 5 mm tlustá.
Ve velké pánvi s těžkým dnem rozehřejte olej na silném ohni a opečte vepřová líčka ze všech stran dozlatova, asi 2 minuty z každé strany. Poté je vyjměte a odložte na talíř. Do stejné pánve přidejte nakrájenou cibuli, česnek, chorizo a papriky. Nechte vše dusit na středním ohni 6-8 minut za častého míchání, dokud nezměkne.
Vraťte vepřová líčka zpět do pánve a podlijte vínem - tím odlepíte přichycenou šťávu ze dna. Přilijte zeleninový vývar, osolte a přisypte espeletskou papriku. Zakryjte pokličkou a nechte dusit 2 hodiny na mírném ohni, občas promíchejte.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka