Strozzapreti s vlašskými ořechy - recept cpt. Cooka
Strozzapreti con le noci
4 porce:  20 dkg kukuřičné mouky, 10 dkg hladké mouky 00, 1.5 dl vody, 4 dkg vlašských ořechů, 2 dkg piniových semínek, 1 stroužek česneku, 1 svazek zelené petrželky, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
Mouky promíchejte s horkou vodou a hněťte, dokud nezískáte hladké a homogenní těsto. Zabalte je do potravinářské folie a nechte 30 minut odpočívat. Na lehce pomoučeném vále ho rozválejte válečkem na tloušťku 2 mm. Pomocí vykrajovátka ho nakrájejte na čtverce o průměru 3 cm.
Jádra vlašských ořechů rozdrťte v mixéru na hrubší směs spolu s piniovými oříšky a česnekem oloupaným a zbaveným středového klíčku. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte nasekanou směs a špetku soli a na velmi mírném plameni 4-5 minut opékejte.
Těstoviny strozzapreti ponořte do vroucí osolené vody, když vyplavou na povrch, scedíte je děrovanou lžící a přendáte do pánve s omáčkou (mimo oheň). Promíchejte, posypte trochou omyté a nasekané petrželky, opepřete a podávejte.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka