Hummus s řepou a ořechy - recept cpt. Cooka
4 porce: 15 dkg červené řepy, 12 vlašských ořechů, 25 dkg cizrny, 1/2 limetky, 1 hrst klíčků, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce tahini, 3 špetky kmínu, sůl, mletý pepř, 4 plátky chleba
Uvařenou červenou řepu nakrájejte na kostičky. Česnek oloupejte, odstraňte klíček a nasekejte najemno. Vymačkejte z limetky 2 lžíce šťávy. Konzervovanou cizrnu opláchněte. Vše rozmixujte s tahini a kmínem, dokud nevznikne hladké pyré. Pokud je směs příliš hutná, přidejte 1-2 lžíce vody. Osolte, opepřete a přeložte do hlubokého talíře, pokapejte olejem.
Ořechová jádra najemno nasekejte. Klíčky opláchněte a nechte okapat. Každou součást podávejte v samostatné misce. Krajíce chleba opečte a podávejte s hummusem. Pochutnávejte si posypané nakrájenými ořechy a klíčky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka