Velouté au magret fumé - recept cpt. Cooka
Polévka z uzených kachních prsou
4 porce: 30 dkg konzervovaných jedlých kaštanů, 15 dkg uzených kachních prsíček, 3 šalotky, 2 stroužky česneku, 10 snítek pažitky, 2.5 dl šlehačky, 1 l kuřecího vývaru, 2 lžíce portského vína, 2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř
Konzervované kaštany sceďte (nebo si je můžete připravit sami, budou mít více chuti, ale zabere to víc času). Šalotku a česnek oloupejte a nasekejte zvlášť. Ve velkém hrnci s olejem restujte šalotku 5 minut. Portským dno deglazujte, poté přidejte kaštany a česnek. Pokračujte ve vaření po dobu 3 minut za stálého míchání. Vmíchejte vývar, dochuťte solí a pepřem. Přikryjte poklicí a duste 10 minut. Směs pak rozmixujte s přidáním smetany. Upravte chuť solí a pepřem a polévku ohřejte po dobu 5 minut. Tenké plátky kachních prsou rozdělte na talíře s polévkou a ozdobte kapkou smetany. Pažitku opláchněte a osušte, nasekejte a posypte povrch.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka