Zelené lasagne s ragú z mortadely - recept cpt. Cooka
Lasagne verdi con ragù di mortadella
4 porce: 25 dkg čerstvých zelených špenátových lasagní, 35 dkg mortadelly, 30 dkg nakládaných rajčat, 1 jarní cibulka, 5 dl bešamelové omáčky, 3.5 dkg másla, 1 dl bílého vína, 25 dkg tvrdého sýra, parmazán podle chuti, sůl, mletý pepř, bazalka
Mortadellu nakrájejte na kostičky. Jarní cibulku oloupejte a nakrájejte na plátky a opečte na pánvi s máslem. Přidejte mortadelu, zalijte bílým vínem, nechte ho odpařit a poté přidejte oloupaná rajčata. Povařte asi 20-25 minut, omáčka by měla mírně zhoustnout. Dochuťte solí a pepřem a vypněte oheň.
Plech vymažte tukem, na dno rozetřete bešamelovou omáčkou a položte první plát. Na to přijde omáčka mortadela, trocha strouhaného sýra a opět bešamelová omáčka. Pokračujte dalšími vrstvami a nakonec zakončete bohatým posypem strouhaným parmezánem. Pečte při 180 °C po dobu 25-30 minut. Vyjměte z trouby, nechte trochu vychladnout a podávejte s čerstvými lístky bazalky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka