Rizoto z máslové dýně a cancoillotte - recept cpt. Cooka
Risotto à la courge butternut et à la cancoillotte
4 porce:  22 dkg rýže arborio nebo carnaroli, 2  šalotky, 30 dkg máslové tykve, 25 dkg francouzského sýra cancoillotte, 1.2 l zeleninového vývaru, 10 cl bílého vína, 1 snítka rozmarýnu, 3 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř
Šalotku a máslovou dýni oloupejte. Šalotku nakrájejte najemno a dýni na malé kostičky. Zahřejte vývar a udržujte jej teplý. Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte šalotku a nechte ji 3 minuty opékat. Přidejte rýži a 1 až 2 minunty ji míchejte vařečkou, aby se obalila tukem. Když je rýže perleťová, podlijte ji bílým vínem. Přidejte dýni, polovinu rozmarýnových lístků a naběračku horkého vývaru. Nechte vařit, dokud se tekutina nevstřebá. Postup opakujte (malou naběračku vývaru si odložte), dokud se rýže a dýně neuvaří (asi 18 minut).
Ohřejte měkký sýr cancoillotte s odloženou naběračkou vývaru, poté vlijte do rizota a dobře promíchejte. Posypte zbylým rozmarýnem, osolte a opepřete a rychle podávejte.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka