Pasta s kapustovým pestem - recept cpt. Cooka
Pâtes au pesto de chou kale
4 porce: 50 dkg
fettuccine, 12 dkg kapusty, 7 dkg pistácií, 10 dkg parmazánu, 8 sušených rajčat v oleji, 2 stroužky česneku, 5 lžic olivového oleje
Listy kapusty opláchněte, odstraňte tvrdý středový stonek. Pak je osušte a nahrubo nasekejte nožem. Stroužky česneku oloupejte a odstraňte klíčky. Vložte je do mísy mixéru spolu s kapustou a 2/3 pistácií. Přilijte olej a větší část strouhaného parmazánu a rozmixujte na kaši.
Zbylé pistácie nasekejte nožem a dejte stranou. Sušená rajčata slijte a osušte je na kuchyňském papíře. Nakrájejte je na malé proužky.
Těstoviny uvařte al dente ve velkém množství vroucí osolené vody, 4 min. Odložte si naběračku vody z vaření těstovin a těstoviny slijte. Rozehřejte pánev a na prudkém ohni 3 minuty restujte pesto, přilijte naběračku vody z vaření, poté přidejte těstoviny a sušená rajčata a dobře promíchejte. Podávejte ihned, doplněné strouhaným parmazánem a zbylými nasekanými pistáciemi.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka