Skotská vejce z air-fryeru - recept cpt. Cooka
3 porce:  3  vejce, 35 dkg mletého masa, 2 lžíce hladké mouky, 1  vejce, 13 dkg strouhanky, sůl, mletý pepř
Vejce uvařte jen 6-7 minut, ochlaďte a oloupejte. Kořeněnou masovou (klobáskovou) směs rozdělte mokrýma rukama na stejné porce. Každou z nich zploštěte do tenké vrstvy, doprostřed položte vejce a kolem něj maso zabalíte do koule. Každou obalte v mouce, pak namočte v rozšlehaném vejci, přebytečné vejce setřeste, a poté ve strouhance. Ujistěte se, že je každý kus úplně pokrytý strouhankou.
Fritézu předehřejte na 180 °C. Přidejte skotská vejce do fritézy a smažte na vzduchu 14 minut (během smažení je není třeba otáčet). Jezte buď teplé, nebo studené, s chutney jako přílohou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka