Zapečené těstoviny s brambory - recept cpt. Cooka
Pasta e patate gratinata
4 porce:  32 dkg těstovin caserecce, 3  brambory, 1  cibule, 30 dkg třešňových rajčat žlutých a červených, 2 stroužky česneku, 10 dkg grana padano, 2.5 dkg chlebové strouhanky, dobromysl, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
Oškrábejte brambory, nakrájejte je na kostky a povařte je ve slané vroucí vodě. Mezitím nasekejte cibuli, smíchejte ji s cherry rajčaty rozkrojenými napůl a rozetřeným česnekem. Osolte, ochuťte oreganem, rozprostřete na plech s pečicím papírem vymazaným olejem a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů po dobu 5 minut.
Sceděte brambory (uchovávejte vodu), přidejte je k rajčatům a vařte dalších 15 minut. Vložte těstoviny do vody, ve které se vařily brambory. Uvařené zceďte, ochuťte olejem, pepřem a 2/3 strouhaného grana padana. Smíchejte v zapékací míse s uvařenou zeleninou, posypte zbývajícím sýrem a strouhankou. Dejte na chvíli pod gril.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka