Ragú z václavek s dýňovou polentou - recept cpt. Cooka
Ragù di chiodini con polenta alla zucca
4 porce: 50 dkg václavek, 40 dkg instantní polenty, 40 dkg tykve, 4 snítky tymiánu, 4 dkg másla, 1 cibule, 1/2 stonku řapíkatého celeru, 1/2 mrkve, 1 stroužek česneku, 40 dkg nakládaných rajčat, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
Očistěte houby odstraněním dřevnatého konce, opláchněte je a ponořte do vroucí vody. Když se voda znovu vaří, vyberte je děrovanou lžící a odložte stranou. Nadrobno nakrájejte oloupanou cibuli, řapík celeru, mrkev i česnek. Orestujte vše na oleji s polovinou tymiánu. Přidejte okapaná a nakrájená oloupaná rajčata, osolte, opepřete a povařte 10 minut. Přidejte houby a pokračujte ve vaření na mírném ohni asi 30 minut, v případě potřeby přidejte trochu horké vody.
Dýni očistěte, dužinu nahrubo nastrouhejte, orestujte na pánvi s polovinou másla, oleje a tymiánu, osolte a opepřete. Polentu připravte podle popisu na obalu. Když je téměř hotová, přidejte 2/3 dýně, zbývající máslo a pokračujte ve vaření 5 minut. Nalijte ji do servírovací mísy, posypte odloženou dýňovou dužinou a zalijte připravenou houbovou omáčkou. Doplňte kapkou oleje.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka