Salát z pečené hlívy královské - recept cpt. Cooka
Insalata di cardoncelli arrosto e cannelini
4 porce: 40 dkg hlívy královské, 20 dkg bílých fazolí (cannellini), bouquet garni (petrželka, tymián, bobkový list), 1 stroužek česneku, 4 tenké jarní cibulky, několik snítek zelené petrželky, 2 lžíce jablečného octa, 4 lžíce extra virgin olivového oleje, sůl, mletý pepř
Fazole cannellini dejte do hrnce s bouquet garni svázanou kuchyňským provázkem a rozmáčknutým česnekem. Zalijte studenou vodou, přiveďte k varu a uvařte fazole doměkka. Osolte je, neslévejte a nechte ve vodě trochu vychladnout.
Mezitím si hlívu královskou nakrájejte na plátky, dejte do mísy, osolte, pokapejte olejem a rukama promíchejte. Přeneste je do velké zapékací mísy, rozložte je do jedné vrstvy a opékejte je uprostřed trouby pod grilem, během pečení je několikrát otočte.
Jarní cibulku nakrájejte nadrobno, osolte, dochuťte octem a olejem. Smíchejte ji v salátové míse s dobře scezenými fazolemi. Přidejte čerstvě upečené houby, promíchejte, posypte nasekanou petrželkou, pokapejte olejem a čerstvě mletým pepřem. Salát podávejte horký.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka