Toasty se žampióny a kuřecími játry - recept cpt. Cooka
1 porce:  4 dkg bílé veky, 4 dkg másla, 5 dkg šunky, 3 dkg žampiónů, 3 dkg kuřecích jater, sůl, mletý pepř, šťáva z hovězí pečeně, červené víno, zelená petrželka nebo pažitka
Z bílé veky se ukrojí na jednu porci 2 plátky o síle asi 5-10 mm, opečou se na sucho a potřou máslem. Na každý toast se položí tenký plátek lehce opečené šunky a na ni se rozloží osolená a okořeněná směs na drobné kostečky nakrájených žampiónů a kuřecích jater, společně osmahnutých na másle. Toasty se prudce zapečou, přelijí trochou šťávy z masa ochucené červeným vínem a posypou se sekanou zelenou petrželí nebo pažitkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka