Zapékané toasty se žampióny - recept cpt. Cooka
2 porce:  10 dkg veky, 10 dkg žampiónů, 6 dkg másla, 2 dl smetany, sůl, mletý pepř, cibule, hladká mouka, citrónová šťáva, ementál
Z bílé veky se ukrojí na porci 2 plátky o síle 15 - 20 mm, ve středu se trochu vykrojí a po straně, kde jsou vykrojené, se na sucho opečou.
Žampióny nakrájené na tenké plátky se s drobně krájenou cibulí osmahnou krátce na másle a vyjmou z pánve. Do zbylého másla - šťávy - se přidá trochu smetany a moučného másla (máslo promíchané s hladkou moukou) a vše se krátce povaří. Pak se přidají již osmahnuté žampióny, vše se znovu podusí, osolí, opepří a přichutí citrónovou šťávou (směs musí být hodně hustá).
Opečené toasty se pokryjí směsí žampiónů a omáčky, posypou ementálským strouhaným sýrem a rychle zapečou. Místo moučného másla je možno osmahnuté žampióny zaprášit moukou a zalít smetanou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka