Žampionové toasty - recept cpt. Cooka
10 porcí:  10 plátků veky, 40 dkg žampiónů (nebo jiných hub), 40 dkg másla, 1 lžička hladké mouky, citrónová šťáva, zelená petrželka, mletý pepř, sůl, 1  rajče nebo kousek kapie
Drobně pokrájené žampiony vložíme na rozehřáté máslo, zaprášíme je moukou, osolíme, opepříme a společně s drobně pokrájenou petrželkou podusíme. Za několik minut směs pokapeme citrónovou šťávou, vmícháme malé množství vody a dusíme, až směs zhoustne. Plátky bílé veky opečeme po obou stranách nasucho na teflonové pánvičce (nebo na pánvičce na oleji), potřeme horkou pomazánkou a ozdobíme kousky rajčete (kapií) a petrželkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka