Ženevské sýrové řezy - recept cpt. Cooka
1 porce:  4 dkg bílé veky, 3 dkg šunky, 5 dkg dušených žampiónů, 1  vejce, 3 dkg másla, 1.5 dkg ementálu, hlávkový salát nebo petržel, smetanová omáčka,

Smetanová omáčka:: cibule, máslo, hladká mouka, kysaná smetana, bílé víno, sůl, citrónová šťáva, moučkový cukr

Z bílé veky se ukrojí šikmý plátek o síle asi 15 mm a částečně se opeče na másle. Na něj se položí plátek šunky, také lehce opečený na másle, který se pokryje žampióny podušenými v husté smetanové omáčce. Takto připravený řez se posype strouhaným ementálským sýrem a v máslem vymazané ohnivzdorné misce se prudce zapeče. Toast se ozdobí sázeným vejcem a kouskem hlávkového salátu nebo zelenou petrželkou.
Příprava smetanové omáčky: jemně nakrájená cibule se osmahne na másle, zapráší moukou a opět osmahne. Pak se směs zalije kyselou smetanou a krátce povaří. Ochutí se trochou bílého vína, osolí, podle potřeby přikyselí citrónovou šťávou, případně přisladí a znovu krátce povaří.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka