Zeleninová pomazánka - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  kedlubna, 1  celer, 1  mrkev, 2  rajčata, 2  papriky, 1  jablko, sůl, 5 dkg majonézy, 2 lžíce šlehačky, 3 lžíce tvrdého sýra, strouhanka, moučkový cukr, 1  citrón
Zeleninu (asi 10 dkg na porci) očistíme, kořenovou podusíme v osolené vodě, ostatní přidáváme syrovou. Zeleninu rozmixujeme nebo umeleme na strojku, zahustíme strouhaným sýrem, případně ještě strouhankou a zjemníme majonézou se šlehanou smetanou. Namažeme na housky pomazané slabě máslem nebo naplníme do rozkrojených vydlabaných žemlí. Je to předkrm nebo zákusek k čaji nebo vínu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka