Hovězí vývar s pelmeni - recept cpt. Cooka
4 porce:  1.25 l vývaru, zelená petrželka,

Na pelmeně: 1 malé vejce, polohrubá mouka (dle potřeby), 10 dkg vepřové krkovičky (prorostlé vepřové), sůl, mletý pepř, 1/2 lžičky cibule

Z vejce a mouky si připravíme měkčí nudlové těsto a necháme pod miskou odpočinout. Maso dvakrát umeleme, osolíme, opepříme, přidáme strouhanou cibuli, lžíci vody a je-li třeba, rovnou lžíci čerstvé strouhanky. Z těsta vyválíme tenký plát, nakrájíme čtverečky o straně asi 3 cm. Na každý položíme malý kousek nádivky a přehneme je přes roh. Okraje dobře stiskneme, aby se při vaření neotvíraly. Na oheň přistavíme vývar a v jiné nádobě vařící osolenou vodu. Nejdříve vhodíme pelmeně do vařící vody, po 2 minutách je vyjmeme cedníkem a dovaříme ve vývaru asi 4 minuty. Var nesmí být příliš prudký, aby se pelmeně neotvíraly. Nakonec přidáme do polévky petrželku nebo pažitku.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka