Pomazánka z vajec, droždí a salámu - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  vejce natvrdo, 1/2 malé cibule, 5 dkg másla, 5 dkg kvasnic, 1/2 šálku mléka, 5 dkg pařížského salámu, 1  nakládaná okurka, 1/2 lžíce strouhanky
Vejce uvaříme natvrdo. Jemně rozsekanou cibuli necháme osmažit na másle, přidáme rozdrobené droždí, které necháme smažit, až se rozpustí a utvoří vonný škraloup. Droždí zalijeme mlékem, dobře rozmícháme, povaříme a po vychladnutí vmícháme nadrobno nakrájený salám, vejce, okurku a pro zahuštění přidáme trochu strouhanky. Je to pomazánka nejen výživná, ale i biologicky hodnotná. (Droždí obsahuje hojně železa a vitamíny skupiny B.)

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka