Dušené kuře se žampióny - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  kuře, 5 dkg slaniny, 1  cibule, 1 šálek kořenové zeleniny, 1/4 kg žampiónů, 1 lžíce másla, 1/8 l bílého vína, citrónová šťáva, sůl, mletý pepř, zelená petrželka
Kuře rozpůlíme, odkrojíme stehna, křídla a půlky rozdělíme na 2 nebo 3 kousky (podle velikosti kuřete). Každý kousek posolíme a opepříme. Slaninu drobně pokrájíme, sklovitě vyškvaříme a přidáme drobně pokrájenou cibuli. Necháme ji zpěnit a přidáme porce masa. Opečeme je po obou stranách a přidáme zeleninu. Dusíme při mírném podlévání vývarem z drůbků do měkka. Zvlášť na másle dusíme drobně pokrájené žampióny. Jakmile maso počíná měknout, podlijeme vínem, přidáme lžičku másla smíchanou s lžičkou hladké mouky a šťávu tím zahustíme. Povaříme asi 5 minut. Hotové kuře vyjmeme, šťávu procedíme, přidáme do ní kuře k prohřátí a na másle dušené žampióny.
Příloha: jemné nočky, těstoviny nebo brambory

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka