Flambované kuře na slanině - recept cpt. Cooka
4 porce:  1.5 kg kuřete, 25 dkg oloupané cibule, 1 stroužek česneku, 7.5 dkg prorostlé slaniny, 4 dkg másla, 1/8 l masového vývaru, 1/4 l červeného vína, 1 lžička soli, mletý pepř, 12.5 dkg lišek, 4 lžíce nasekané zelené petrželky, 4 lžíce koňaku
Kuře opláchněte, osušte, osolte a položte na pekáč. Cibuli, česnek a slaninu nakrájejte na kostičky a přidejte ke kuřeti. Pekáč vložte do horké trouby. Máslo s vývarem, červeným vínem, solí a pepřem zahřejte. Občas kuře podlévejte, aby dno bylo stále pokryté.
Upečené kuře vyjměte, rozporcujte a upravte. Vypečenou šťávu povařte s houbami, smíchejte s petrželkou a ochuťte. Polijte kuře omáčkou, pokapejte koňakem a flambujte.
Tip: vnitřnosti opláchněte, rozsekejte na drobno a před pečením jimi kuře obložte.
Příloha: květák a malé brambory na loupačku s petrželkou, bramborová kaše se smetanou

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka