Glazovaná kuřecí stehýnka - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg kuřecích stehen, 1 svazek koriandrových lístků, 2  šalotky, sůl, 6 lžic oleje, 1/2 lžičky čerstvého a nakrájeného zázvoru, 1/2 lžičky karí koření, mletý pepř, 1/2  citrónu
Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Omytý koriandr a oloupané šalotky nasekáme a rozmícháme se solí a s 2/3 oleje. Kůži na stehnech opatrně nadzvedneme a maso vespod potřeme bylinkovým olejem (štětcem nebo peroutkou). Povrch stehen osolíme a potřeme olejem, konce kostí obalíme alobalem. Takto připravené maso za občasného obracení grilujeme 20 - 30 minut.
Mangové čatní (viz samostatný recept) dochutíme zázvorem, solí, pepřem, citrónovou šťávou a olejem a touto směsí potřeme stehna těsně před koncem grilovací doby. Maso pak grilujeme do chvíle, než směs vytvoří mírně zkaramelizovanou, křupavou glazuru.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka