Kantonské kuřecí závitky - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg kuřecích prsíček, 30 dkg šunky, 1 lžíce rozinek, 2 lžíce mandlí, 2 lžíce jidášova ucha, 1  vejce, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička škrobové moučky,

Marináda: 1 lžíce bílého vína, 5 lžic sójové omáčky, 1 lžička octa, 1  cibule, sůl, 2 lžíce medu

Maso nakrájíme na řízky velikosti menší dlaně a rozklepeme. Do připravené marinády v misce naložíme řízky na půl hodiny i déle. Pak je vyjmeme a nad miskou necháme okapat. Na každý položíme tenký plátek šunky. Pak si připravíme nádivku. Na pánvi na troše oleje osmahneme pokrájené mandle, přidáme usekané máčené houby, rozinky, pokrájené zbytky šunky, zalijeme polovinou zbylé marinády, necháme vydusit a pak přidáme vejce (nebo dvojnásobný počet bílků). Zamícháme a necháme ztuhnout. Vzniklou nádivku dáváme na plátky kuřete se šunkou, svineme, sepneme jehlicemi nebo párátky a závitky grilujeme ze všech stran dočervena. Zbytek marinády doplníme trochou oleje, zahustíme škrobovou moučkou a povaříme.
Ze závitků před podáváním odstraníme jehly, pokrájíme je napříč na tenké plátky a polijeme omáčkou uvařenou ze zbytku marinády. Obložíme zeleninou.
Příloha: rýže nebo bílé pečivo

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka