Kuře dušené s párkem a žampióny - recept cpt. Cooka
2 porce:  1 menší kuře, 6 dkg oleje, 3 dkg másla, 10 dkg párků nebo klobásy, 6 dkg žampiónů, sůl, mletý pepř, cibule, šťáva z telecí pečeně, bílé víno, zelená petrželka
Menší očištěné a vykuchané kuře se rozsekne na 4 díly (přední a zadní části), osolí, opepří a opeče do zlatova na horkém oleji. Pak se přidá jemně krájená cibule, trochu šťávy z telecí pečeně, trochu bílého vína a kuře se nechá přikryté pomalu dusit do měkka (prsíčka jsou hotová dříve). Měkké kuře se klade na mísu nebo talíř a zdobí se opečeným párkem nebo tenkou opečenou klobásou a žampióny, podušenými na másle. Vše se přelije zbylou necezenou šťávou a posype sekanou zelenou petrželovou natí. Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka