Kuře dušené se zeleninou a smetanou - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  kuře, 1.5 lžíce másla, 1  cibule, 2  papriky, 4  rajčata, 1/2 l kysané smetany, sůl, mletá paprika, hladká mouka
Kuře rozdělíme na čtvrtky, odkrojíme stehna a křídla, aby se lépe opékalo. Posolíme, poprášíme je paprikou a hladkou moukou a po obou stranách je na másle do růžova opečeme. Z drůbků připravíme menší množství vývaru a po opečení kuře vývarem podléváme. K poloměkkému masu přidáme na kroužky nakrájenou odjadřincovanou zelenou papriku, na kroužky nakrájenou cibuli a dusíme 10 minut. Naposled přidáme větší oloupaná na dílky nakrájená rajčata a dusíme 5 minut. Mají zůstat v kouscích. Přilijeme smetanu smíchanou se lžičkou mouky a povaříme 5 minut. Omáčku podáme necezenou.
Příloha: jemný knedlík, nočky, rýže

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka